Gondolkodtató
Az ilyen (rém)történetek miatt félnek sokan az autóvásárlástól
Az ilyen (rém)történetek miatt félnek sokan az autóvásárlástól
Hirdetés

Hiába fizették ki az autókat az új tulajdonosok, azokat mégsem használhatják, az adóhatóság ugyanis közbelépett.

Sokféle rémtörténetet lehet hallani az autóvásárlásokkal kapcsolatban, és általában egyik sem végződik azzal, hogy minden jóra fordul. Jó néhány Békés megyei autótulajdonos most mégis ebben reménykedik.

A BEOL beszámolója szerint egy sarkadi autókereskedő adóssága miatt több autót is lefoglalt a hatóság, így azokat a törvény előírása szerint nem lehet használni.

A probléma ott kezdődik, hogy a kocsik többsége nem lett időben átiratva az új tulajdonos nevére, mire pedig ezt megcsinálták volna, az adóhatóság már lefoglalta a gépeket. Így most többen azzal állnak, hogy a kocsit nem tudják használni, mert akkor azonnal megbüntetnék őket. Az egyik tulajdonos szerint bár a kereskedő korábban folyamatosan azt ígérte, hogy dolgozik a probléma megoldásán, egy ideje már nem veszi fel a telefont.

A lap elérte a sarkadi autókereskedőt, aki a másik oldalról is megvilágította a történetet. Mint mondta, több autót úgy adott el, hogy a vevőknek kedvezve azt mondta, amíg a biztosítás él, ne írják át a saját nevükre a kocsit. A vásárlók azonban rengeteg büntetést szedtek össze, így most a kereskedőnek mintegy 1,2 millió forintot kellene fizetnie. Amíg ezt nem teszi meg, az adóhatóság lefoglalja a kocsikat.

Az ügy megoldása lehetne, ha minden tulajdonos, rendszámra lebontva kapná meg a büntetési tételt, amit összeszedett. Néhány autótulajdonosról azonban semmit sem tudni, így lehet, hogy ezek a bontóban végezték.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170510_sarkad_kereskedo_lefoglalt_auto
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés