LENNE TÉMÁD, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küld el nekünk ide kattintva:  

Az autósoknak alig több mint fele tudja, mikor kell gumit cserélni

ÁLLÍTSD BE EZT, ha nem akarsz lemaradni rólunk:

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén.

Mivel a biztonságon spóroló autósok inkább téli gumival járnak egész évben, jóval kisebb a kockázat, mintha egész évben nyári gumit használnának – mondta Nagy Tibor, az Automax Szerviz Kft. márkafüggetlen gumikereskedő ügyvezetője.

A cég mintegy négyezer sofőr részvételével januárban készített kutatást a kérdésben, amelyből az is kiderült, minél öregebb egy gépjármű, annál valószínűbb, hogy tulajdonosa ugyanazzal az egyévszakos abronccsal közlekedik télen-nyáron.

A kereskedő szerint a gumik megfelelő tapadása életkoruktól is függ, a gyártástól számítva 10, felszereléstől számítva 5 évig használhatók biztonságosan. Fontos még a profilmélység, amit a jogszabály 1,6 milliméterben határoz meg.

A felmérés eredményei szerint a nyári gumira váltását az autósok 90 százaléka a hőmérséklettől teszi függővé, 56 százalékuk van tisztában azzal, hogy tartósan 7 fok feletti átlaghőmérséklet esetén érdemes cserélni.

A piaci értékesítési adatok szerint 2014-ről 2015-re a téli gumiabroncs-piac 0,2 százalékkal nőtt Magyarországon, nyári és téli gumiabroncsból összesen 2,4 millió újat értékesítettek. Tavaly az összes eladott gumiabroncs 52 százaléka volt téli, 48 százaléka nyári. A téli gumi ára többnyire 10 és 35 ezer forint közötti, ami mérettől és típustól függ. Négyévszakos abroncsot az autósok kevesebb mint 3 százaléka, javarészt férfiak használnak.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170226_Az_autosoknak_alig_tobb_mint_fele_tudja_mikor_kell_gumit_cserelni

 

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetnél itt??? Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?