Gondolkodtató
Az Árpád hídi gázolót kiengedték a börtönből
Az Árpád hídi gázolót kiengedték a börtönből
Hirdetés

Szabadon engedték a börtönből a 34 éves férfit, aki július elején halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. A rendőrség korábban bűnismétlés veszélye miatt tartotta letartóztatásban a tragédia elkövetőjét.

Megszüntette a rendőrség az Árpád hídi tragédia elkövetőjének letartóztatását – számolt be a 24.hu.

A lap megkeresésére Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője megerősítette, hogy a 34 éves férfit kiengedték a börtönből és jelenleg házi őrizetben van, vagyis a hatóságok október óta nyomkövető eszközzel figyelik a gyanúsítottat.

Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék augusztusban indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a férfi letartóztatását legalább novemberig. Az Árpád hídi tragédia elkövetőjét július 9-én tartóztatta le a rendőrség, majd a Fővárosi Főügyészség elrendelte, hogy a bűnismétlés veszélye miatt börtönben maradjon a férfi. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárást indítottak, de a jogerős ítéletre még várni kell.

A baleset okozója elismerte, hogy gyorsan hajtott, ám tagadta, hogy versenyzés történt volna. A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a Mercedes sofőrje azt állította: azért növelte a sebességét, mert a BMW-s rátapadt.

A történtekről korábban egy videót is megosztott a rendőrség. (alább látható)

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés