Hirdetés

Hírek
Autóval üldözte a gyalogost
Autóval üldözte a gyalogost
Hirdetés

Összevitatkoztak, majd a vádlott autóval kezdte üldözni a sértettet –tette közzé az esetet Magyarország Ügyészsége Facebook oldalán.

A Szegedi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott gyógyszer fogyasztásából eredően bódult állapotban követte el a cselekményt.

A vád szerint 2020 szeptemberében a vádlott és a sértett a vádlott lakásán összeveszett. A vádlott a futva távozó sértett után eredt kocsival.

A sértett megpróbált kitérni az autó elől, ezért egy ház kerítésén beugrott, majd miután a vádlott behajtott a telekre – a kaput is bedöntve -, a főút irányába kezdett menekülni. A vádlott azonban továbbra is követte, előbb az úttestről a járdára hajtott, a sértettet megállásra kényszerítette, majd a visszaforduló sértett után tolatott és többször ráhúzta a kormányt.

A sértettnek végül sérülések nélkül sikerült a helyszínről elfutnia. Ezután a vádlott nagy sebességgel hazafelé indult, útközben még egy kertkaput is kidöntött, kukáknak is nekiment, végül egy szennyvízcsatorna fedelében fennakadva állt meg.

A járási ügyészség a vádlottat közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés