Autót vezető élettársát ütlegelte az ózdi férfi, miközben hátul ült gyermekük is

Autót vezető élettársát ütlegelte az ózdi férfi, miközben hátul ült gyermekük is

2021-02-24 Facebook

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt.

A vádirat szerint az ittas vádlott 2020. július közepén ózdi lakásukban összeveszett élettársával. Később autóba ültek, amelyet a vádlott élettársa vezetett, a vádlott a jobb első ülésre ült, hátul pedig közös kiskorú gyermekük utazott.

Az autóval Ózd belterületén közlekedtek, és az autót vezető élettársát a vádlott több esetben a fején megütötte, valamint többször szándékosan behúzta a személygépkocsi kézifékkarját.

A fékkar behúzásával a hátsókerekek blokkoltak, és a sértett nő csak ellenkormányzással, nehézkesen tudta az úttesten tartani a járművet, ami megállt.

A nő tovább hajtott és egy körforgalomba érkezett, amikor a mellette ülő vádlott elkezdte tépni a haját, ettől az autó letért a haladási iránytól. A vádlott tovább szidalmazta a sértettet, és ismételten hirtelen behúzta a kézifékkart.


A fékhatásra az autó a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba került, és keresztbe fordulva megállt. A cselekményt a helyszínen tartózkodó rendőrök észlelték és azonnal intézkedtek.

A sértett nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott a cselekményeivel veszélyeztette a közúti közlekedésben részt vevők, de különösen élettársa és kiskorú gyermekük életét, testi épségét.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Forrás: ugyeszseg.hu

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés