Hirdetés

Gondolkodtató
Autót rugdosott és verekedett egy visszapillantó tükör súrolás miatt
Autót rugdosott és verekedett egy visszapillantó tükör súrolás miatt
Hirdetés

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető egy vitatott közlekedési szituáció miatt, előbb az általa vétkesnek tartott nő autóját rugdosta meg, majd pár órán belül a nő testvérét is megütötte, akire még egy fakaróval is rátámadt. – írja az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a helybéli férfi 2021 novemberében utasként utazott hozzátartozója autójában. Kisszállás közelében, a reggeli órákban egy keskeny mezőgazdasági úton haladtak.

Itt velük szemben érkezett autójával a sértett, aki az út menti bokrok miatt lehúzódni nem tudott, ezért a két autó visszapillantó tükrei érintőlegesen összeértek.

Az ütközés miatt a felek között szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott a gépkocsiból kiszállt és előbb veszekedni kezdett a sértettel, majd a nő gépkocsijának bal hátsó részébe többször belerúgott. Cselekményét csak hozzátartozójának felszólítására hagyta abba, azonban a sértett autójában így is 200.000 forint kárt okozott.

Ugyanazon a napon a délelőtti órákban a férfi Kisszállásra ment, ahol egy üzlet előtti parkolóban találkozott a sértett testvérével, aki kérdőre vonta az elkövetőt a reggeli cselekménye miatt.

A testvér és a vádlott között heves szóváltás alakult ki, ennek során az elkövető egy alkalommal ököllel megütötte a testvért, majd egy közeli facsemete mellől kitörte a kb. 160 cm-es támasztó karót és azzal próbált a sértettre támadni, de ismerősei lefogták.

Hirdetés

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés