Hirdetés

Hírek
Autósokat figyelmeztet a rendőrség – megváltoztak a viszonyok
Autósokat figyelmeztet a rendőrség – megváltoztak a viszonyok
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján havazás, havas eső, ónos szitálás várható péntek estig, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és az Alföld északi részén előfordulhatnak zúzmarás ködfoltok. Az ORFK arra kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket.

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik.

Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre – olvasható a rendőrség honlapján.

Az utakon nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak – figyelmeztet a hatóság.

A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/autosokat_figyelmeztet_a_rendorseg_megvaltoztak_a_viszonyok.653591.html

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x