Hirdetés

Gondolkodtató
Autókereskedő bűnbandát kapcsoltak le – mutatjuk a trükköt
Autókereskedő bűnbandát kapcsoltak le – mutatjuk a trükköt
Hirdetés

Mintegy 350 millió forint kárt okozott az államnak egy német autókkal trükköző szolnoki kereskedő, aki kikerülte az általános forgalmi adóra vonatkozó szabályokat – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel. (képünk illusztráció)

Az adóhatóság szerint költségvetési csalással gyanúsítható a kereskedő, aki egy szlovák cégen keresztül is „megfuttatta” a külföldről hozott gépjárműveket. Az általa irányította bűnbanda eltitkolta a Németországban vásárolt kocsik eladásából származó bevételeit, az adófizetést autójavításról és alkatrészvásárlásról szóló fiktív számlákkal akarta megúszni. A valótlan számlákat kiállító, adót és járulékot egyáltalán nem fizető társaságokat olyan strómanok vezették, akiket az autókereskedő irányított a háttérből.

A kereskedő további árelőnyhöz jutott azzal is, hogy hamis dokumentumokkal azt a látszatot keltette, mintha egy szlovák cégen keresztül vásárolta volna meg a gépjárműveket. Az így, eredetileg Németországban, nettó áron beszerzett kocsikat több magyar cégen átszámlázták, belföldi beszerzést színlelve.

Az akció napján több megyében is megjelentek a pénzügyi nyomozók és a revizorok. Egy tucat helyszínen tartottak házkutatásokat, adatokat mentettek le számítógépekről, tanúkat hallgattak ki. A rajtaütéskor hamis számlákat, adásvételi szerződéseket és több cégbélyegzőt is lefoglaltak. Az okozott kár enyhítésére nyolcvan autót foglaltak le az adóellenőrök. A kihallgatott gyanúsítottakat őrizetbe vették – olvasható a közleményben.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/autokereskedo_bunbandat_kapcsoltak_le_mutatjuk_a_trukkot.636619.html
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés