Autóbalesethez riasztotta valaki a mentőket, a helyszínen derült ki, hogy csak poénnak szánta

Autóbalesethez riasztotta valaki a mentőket, a helyszínen derült ki, hogy csak poénnak szánta

2021-07-23 Facebook

A betelefonáló végig készségesen segített és leírta a sérültek állpotát, majd hirtelen letette a telefont. A helyszínre érkező egységek megdöbbenve tapasztalták, hogy csak egy gusztustalan vicc volt az egész.

Tegnap igazán toppon voltak a Miskolci Mentésirányítás bajtársai, pedig nem várt gátlástalansággal is kellett szembesülniük a húzós szolgálat közben. Buszbalesettel indult a reggel, ahova több mentőegységet riasztott a mentésvezető, de a nap további része sem volt eseménymentes. Szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések, és amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra – olvasható az Országos Mentőszolgálat facebook posztjában.

Mint írják, a bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire és a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, perceken belül megszakította a hívást és elérhetetlenné vált.

A rutinos mentésirányító ezúttal két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított segítségül, azonban hamar kiderült, hogy baleset a megadott helyszín környékén sem történt!

Az egységek ugyan rövid időn belül felszabadulhattak, az ordenáré gesztus fölött mégsem tudtak szemet hunyni a mentők és minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében. A mentésben résztvevőknek gratulálunk!


Forrás: Országos Mentőszolgálat

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés