Gondolkodtató
Autóba építhető arcfelismerő rendszerrel állt elő a Continental
Autóba építhető arcfelismerő rendszerrel állt elő a Continental
Hirdetés

A mobiltelefonok egyik kétségtelenül hasznos funkciója az arcfelismerő rendszer. Ennek létezése miatt nem kell minden egyes feloldáskor kódokat pötyögnünk, elég csupán megmutatni arcunkat a telefonnak, amit egyébként is néznénk.

A német alkatrészgyártó vállalat fejlesztése funkcióit tekintve túlmutat a telefonokon, hiszen nem csak kinyitni, de beindítani is tudnánk az autónkat csupán az arcunkkal. Ezekhez a funkciókhoz két különböző helyre telepített kamerát alkalmaznának. – szúrta ki a Totalcar, a Carscoops nyomán.

Az egyiket az autó B-oszlopába szerelnék, így amikor odasétálunk a sofőroldali ajtóhoz, akkor a központi zár egy gyors szkennelés után kinyílik. A másik kamera a műszeregységbe kerülne, így miután beülünk és felnézünk, az autó beindul.

A Continental kameráinak az a különlegessége, hogy be lehet építeni őket szinte észrevétlenül. Így nem csak a műszercsoport kijelzője mögött, de a B-oszlop burkolatában is el tud rejtőzni. Utóbbi esetében egyébként érdekes új probléma generálódna abból, ha koszos, vizes vagy esetleg havas az autónk. Takaríthatnánk az egész B-oszlopot, ha nem tudjuk hol van a rejtett kamera.
Emellett kívül egy olyan kijelzőt is beépítenének, amin megjelenik az arcfelismerés eredménye és egyéb funkciók, kikapcsolt állapotában viszont láthatatlan.

További fontos extra, hogy a Continental kamerái nem csak síkban, de térben is képesek elemezni az arcunkat, így például egy méretarányos fényképpel nem tudják majd feltörni az autót.

Hirdetés

Kép forrása és borítókép: Continental

A rendszerre több ember arcát is fel lehet programozni különböző kiegészítő funkciókkal és engedélyekkel. Arc alapján ugyanis például az autó automatikusan be tudna tölteni ülésmemóriákat, ha van benne ilyen. De például felprogramozhatjuk a gyerekünk arcát is, akinek az autó kinyílik, viszont nem indul be.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés