Velünk tartasz?Ausztria két átkelőről kitiltja a magyar teherautókat

Ausztria két átkelőről kitiltja a magyar teherautókat

2019-10-23 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését Ausztriába. Kivételt a határtérségbe tartó, vagy onnan induló kamionok jelentenek – írja az orf.at cikkjére hivatkozva az autoszektor.

A korlátozás a magyar határon a Klingenbach/Sopron és a Deutschkreutz/Kópháza átkelőket, Szlovénia felé pedig a Bonisdorf/Sotina átkelőt érinti. Ezeket a jövőben nem használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomban közlekedő teherautók

hirdetés

A forgalomkorlátozás alapja egy forgalomszámlálás, amely hat határállomást érintett. A kérdezőbiztosok megállították a teherautókat, és felmérték úti céljukat. Ezek alapján pedig elkészült a kerülőútvonalak listája.

A forgalomszámlálás eredményeként 7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a B62-es úton, az S31-es gyorsút csomópontja és a magyar határ között, a B16-os úton a cinfalvi/siegendorfi körforgalom és a magyar határ között, valamint a B58-as úton a rábaszentmártoni/St. Martin an der Raab körforgalom és a szlovén határ között.

Ezeken a szakaszokon csak abban az esetben közlekedhetnek nehéz tehergépjárművek, ha kiindulási helyük vagy úti céljuk a korlátozott szakaszokra vagy azok környékére esik.

A tartományi kormánynál arra számítanak, hogy az új közlekedési szabályok révén az érintett települések átmenő forgalma 79%-kal csökken, közben pedig úgy, hogy ez nem érinti hátrányosan a helyi gazdaságot.

hirdetés

Az intézkedéstől a közlekedésbiztonság javulását is várják.

A súlykorlátozások a táblák kihelyezését követően azonnal életbe lépnek. A nemzetközi tranzitforgalomban közlekedők a jövőben Kittsee és Nickelsdorf autópálya-átkelőkön valamint Rattersdorf, Schachendorf és Heiligenkreutz közúti átkelőkön léphetnek be Ausztriába.

Forrás: autoszektor

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: