Hirdetés

Gondolkodtató
Átszámítva több mint félmilliárd forintos pénzbüntetésről szóló bírságot kapott egy sofőr Amerikában
Átszámítva több mint félmilliárd forintos pénzbüntetésről szóló bírságot kapott egy sofőr Amerikában
Hirdetés

Egy amerikai férfi 1,4 millió dolláros, azaz átszámítva több mint félmilliárd forintos pénzbüntetésről szóló bírságot kapott – jelentette a helyi sajtó. – szúrta ki az RTL.hu

A Georgia államban élő Conno Cato szeptember másodikán autózott hazafelé Savannah városában, amikor 90 mérföld per órás (145 kilométer per óra) sebességnél mérték be a rendőrök egy ötven mérföld per órás (80 kilométer per óra) szakaszon.

Hirdetés

A férfi a helyi WSAV televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy nagy büntetésre számított, de leesett az álla, amikor meglátta, mekkora összeg szerepel a rendőrségtől kapott iraton. Azt gondolta, biztos elgépelés lehet, de a bíróság egyik munkatársa kijelentette, hogy nincs szó elgépelésről, és vagy befizeti az összeget, vagy decemberben a bíróság előtt támadja meg az összeget.

Végül kiderült, hogy bár az összeg nem elgépelés volt, nem is volt valós pénzbírság. Az önkormányzat szóvivője a helyi sajtónak elmondta, hogy a bírságról szóló iratot egy szoftver készítette, amiben az 1,4 millió dolláros összeg „helyőrző szövegként” szerepelt, és azt ki kellett volna cserélni a valós összegre, mielőtt kiküldték a gyorshajtónak, de az egy hiba miatt nem történt meg.

Joshua Peacock elmondta, hogy nem szándékosan hagyták benne a helyőrzőt, hogy így ijesszenek rá a gyorshajtóra, biztosítva, hogy megjelenjen kötelező bírósági meghallgatásán.

Hogy Conno Catónak végül mekkora büntetést kell fizetnie a gyorshajtásért, azt majd egy bíró fogja eldönteni. Az azonban a helyi jogszabályok szerint nem lehet több ezer dollárnál, valamint a járulékos költségeknél.

Forrás: Rtl.hu / Borítókép: illusztráció
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés