Hirdetés

Gondolkodtató
VIDEÓ: Áthajtott a piroson, majd rendőrautóra tepertek egy biciklis nőt Budapesten
VIDEÓ: Áthajtott a piroson, majd rendőrautóra tepertek egy biciklis nőt Budapesten
Hirdetés

Szombaton dél körül Budapesten, a Bartók Béla úton figyelt fel az Index olvasója arra, hogy rendőrök intézkednek egy piroson biciklivel áthajtó nővel szemben.

Az intézkedésről videót is készített, miután a láthatóan sokkos állapotba került nőt a motorháztetőn bilincselik meg azután, hogy nem igazolta magát. A videón az előállítást láthatjuk, az előzményeket nem vette fel a portál olvasója.

Az intézkedés a beszámoló alapján nem állt arányban azzal, ahogy a pánikoló nő viselkedett. A videón hallatszik, ahogy valóban a szakszerűségen túlmutató hangnemben kiabál a pánikoló nővel a rendőr:

Elő fogom állítani higgye el. Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem!

Hirdetés

A portál olvasójának elmondása szerint az eljáró rendőrök és az ordító nő megdöbbentette a járókelőket. A végig segítségért kiáltó nőt végül megbilincselve elvitték. A videón nem látszik, de az olvasón szerint további négy rendőrautó érkezett a helyszínre.

„A videóból nem tudjuk, hogy pontosan mi történt az intézkedés előtt, hogy viselkedett a nő az intézkedő rendőrökkel az előállítása előtt, és mi indokolhatta a rendőrök ilyen fellépését.

Megkerestük az esettel a rendőrséget, akik későbbre ígértek választ. Cikkünket válaszukkal frissítjük.” – írja az index.hu

Frissítés:

A rendőrség reagált az Index megkeresésére:

„Tájékoztatásuk szerint 2020. május 16-án 11 óra 35 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei intézkedtek egy kerékpáros nővel szemben, mert a kerékpáros áthajtott a piros jelzésen a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél.

Hirdetés

A nő nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani. Nem volt hajlandó igazolni magát, majd valótlan adatokat diktált be.

Elmondásuk szerint a nő az intézkedésnek többször ellenállt, kiabált, és az egyik intézkedő járőrt megrúgta.

A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Az intézkedés alá vont nő a valódi személyazonosságát csak a rendőrautóban közölte. Az intézkedés során a  nőnek személyi sérülése nem keletkezett.

A rendőrök a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és tájékoztatták az illetékes ügyészséget, továbbá feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás szabályszegése miatt.”

Borítókép: Index / Indavideó pillanatkép


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés