Velünk tartasz?
Átállás! Jövőre már hibrid autók jönnek az esztergomi Suzuki-gyárból

Átállás! Jövőre már hibrid autók jönnek az esztergomi Suzuki-gyárból

2019-10-11 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A Suzukinak is csökkentenie kell az autói szén-dioxid-kibocsátását.

2020-ban a Suzuki is áttér a hibrid rendszerek gyártására a Magyarországon készülő modelljeinél, az SX4 S-Crossnál és a Vitaránál – írja a Világgazdaság.

hirdetés

Bár a Suzuki a maga 109 g/km-es szén-dioxid-kibocsátási flottaátlagával még mindig a tisztább gyártók közé tartozik (Európában a piaci átlag 120 g/km), 2020-tól már 95 g/km lesz az előírás az EU-ban, és aki ezt meghaladja, annak súlyos bírságokat kell fizetni, autónként és grammonként 95 eurót a 95 grammon felüli részre. – írja az origo.hu. Írják továbbá:

Érthető módon a kedvező áraival sikeres japán autómárka ezt minden erejével igyekszik elkerülni, amire a legjobb mód a kibocsátás csökkentése hibrid technológiával. Várhatóan az olcsó Suzuki szabadidő-autók árába csak az ún. lágy hibrid technológia fér bele, amelyben egy megerősített indítómotor-generátor besegít a benzinmotornak a hajtásba, és fékezéskor áramot termel vissza az akkumulátorba. Az SX4 S-Cross és a Vitara jelenleg 1,0 és 1,4 literes benzines turbómotorokkal kapható, az új fogyasztáscsökkentő technológia vélhetően ezekhez kapcsolódik majd.

NEM ESZTERGOMBÓL, de szerintünk az egyik legtrendibb új modelljük
Fotó: Suzuki Szeleczky

„A Magyar Suzuki nemrégen készült hazai felmérése rávilágított arra, hogy sok vásárlónak fogalma sincs arról, mit takar pontosan a hibrid meghajtás kifejezés” – hívta fel a figyelmet Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketingvezetője. A kutatásból kiderült, hogy vannak, akik azt gondolják, hogy a hibridek egyet jelentenek az elektromos autókkal, és számos negatív hiedelmet is társítanak hozzájuk. A megkérdezetteknek ugyanakkor szinte egyáltalán nem volt tapasztalatuk az ilyen motorokkal kapcsolatban, ennek ellenére a kétharmaduk hajlandó lenne többet fizetni érte.

Borítókép Forrás: Suzuki Vitara Facelift Facebook csoport
Fotó: Lacházi István / Suzuki Szeleczky

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Érdekelhet 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK