Hirdetés

Hírek
Arra ébredt a részeg sofőr, hogy üvöltenek az utasai
Arra ébredt a részeg sofőr, hogy üvöltenek az utasai
Hirdetés

Vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas vezetés miatt emelt vádat az ügyészség egy nagyon szerencsés férfi ellen.

A 22 éves férfi két utasával május 6-án Győr-Moson-Sopron megyéből indult Balassagyarmatra este nyolc körül, és már azelőtt ivott, hogy volán mögé ült volna. Este 11 körül értek a városba, amelynek központján a vádlott 80-nal hajtott egy táblákkal is jelzett, és teljes sorompóval biztosított vasúti kereszteződés felé.

Az átkelő előtt azonban – mivel ittas és fáradt is volt – elaludt, és nem vette észre, hogy a sorompó zárva van. Arra ébredt, hogy az utasai kiabálnak, és a fékbe taposott, de már nem tudott megállni a sorompó előtt, negyvennél is többel hajtott, amikor a csapórúdnak ütközött, éppen akkor, amikor a távolabbi sínpáron egy menetrend szerint közlekedő személyvonat haladt át.

A sofőrnek mázlija volt: az autója a közelebbi sínpáron megállt. Erre ő hátramenetbe kapcsolt, és kitolatott az átjáróból.

A balesetben senki sem sérült meg, a kocsi és a sorompó azonban megrongálódott. Utóbbit csak két nappal később sikerült megjavítani.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltást és a bűnügyi költségek megfizetését indítványozta.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170706_ittas_sofor_


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés