Hirdetés

Gondolkodtató
Árokba kényszerítette autóstársát előzésével, majd aljas módon továbbhajtott
Árokba kényszerítette autóstársát előzésével, majd aljas módon továbbhajtott
Hirdetés

A Pécsi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik miután közlekedési balesetet okoztak, nem nyújtottak segítséget a sérülteknek.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2023 áprilisában közlekedtek a 6-os számú főúton Pécs felől Szigetvár irányába, egyikük vezetett. Az úton a gépkocsival egy tehergépkocsi előzésébe kezdtek 120-130 km/h-s sebességgel, melynek során nem voltak figyelemmel a szemből érkező személygépkocsira.

A vétlen gépjármű vezetője a frontális ütközés elkerülése érdekében vészfékezett, majd az autót jobbra kormányozta, melynek során az árokba hajtott – írta meg az ügyészség közleményében.

A balesetet okozó gépkocsi nem állt meg, továbbhajtott, azonban a mögötte közlekedő autó a vádlottak után ment, majd fény- és hangjelzéssel megállította a balesetet okozó gépjárművet.

Hirdetés

A vádlottak – a gépkocsivezető és a mellette ülő személy – közölték, hogy a baleset helyszínére nem mennek vissza. A vétlen gépjárműben négyen utaztak, akik közül egy gyermek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

KAPCSOLÓDÓ:

Aljas módon lelépett az 52-es úton balesetet okozó sofőr – Videón az eset, keresik az okozót

Az ügyészség a gépjármű vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés