VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Amit az utcai autóversenyzésről tudnotok kell


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Sajnos napjainkban sűrűn előfordul, hogy emberek sérülnek, halnak meg abból kifolyólag, hogy főként a fiatalok, a sebesség iránt érzett vágyaikat a közutakon élik ki.

Itt most nem a drog, vagy alkohol befolyása alatt történő vezetéses gyorshajtást értjük, (bár a kemény drogok pont ezt hozzák ki a sofőrből),

hanem a sebesség és az autósport szerelmeseinek azt a vágyát, ami csillapíthatatlan és késztetést éreznek arra, hogy a közúti lámpáknál tőgázzal lőjenek ki mint az “állat”. Haladni szoktak is egyenesen, aztán jön a kanyar, ahol kijönnek az alapvető problémák.

1.
Nyilván, ami alap, hogy a közút nem arra való, hogy a közlekedés résztvevőit és magadat veszélyeztetve autóversenyzőset játsszál.

Ugyanis cikázol a több sávos úton az autók között a Hungárián és a szerencsén múlik, hogy nem kerülsz tolószékbe, vagy halsz meg (Jó esetben Te… Sorry).
Nyilván nem is vagy versenyző, csak tetszik a dolog, mert láttad moziban a Halálos Iramban összes epizódját.

2.
A hétköznapi autók nem erre vannak kitalálva.

Ezekkel gyorsulgatni nem menő, különösen nem a lyukas 20 éves vasakkal, de nem szeretnénk erre kihegyezni a témát. Ha épített autóról van szó, akkor is számos tényező van, ami nagyon fontos.


Hol és hogyan csináld?

Sok Magyar fiatal, aki érintett a témában, nincs tisztában vele, hogy milyen módjai vannak annak, ha szeretne amatőr szinten foglalkozni az autósporttal Magyarországon. Mert ennek számos módja van, ahol élvezhetően tudja magát, képességeit, adott esetben tehetségét próbálgatni.

A témában segítségünkre volt olvasónk, Bekker Zsolt, aki összehozott minket a Dynamic Rally Team S.E. -vel, akiktől sok infót tudtunk meg,

amit szeretnénk közkincsé tenni annak reményében, hogy a fiatal “versenyzők” megértik, meglátják azt, hogy hogyan és hol tudnak másokat nem, magukat “SOKKAL KEVÉSBÉ” veszélyeztetve elindulni akár az amatőr szinten, legyen szó autó építéséről, vagy helyszínekről.

Gerencsér Bernadett – Dynamic Rally Team S.E:

“Úgy gondolom hogy első körben arra kéne felhívni az utcán versenyzők figyelmét hogy van Magyarországon egy olyan Szakág amit úgy hívnak hogy szlalom (OSZAK , Országos Szlalom Amatőr Kupa) és ezen részt lehet venni a saját autóddal is illetve egy utcai autóval is akár le van ültetve akár nem.

Külön kategóriákban lehet részt venni ezeken a rendezvényeken és hogyha jól szerepelsz akkor elismerést és akár egy kupát is kaphatsz.”

Itt nyilván már érezni lehet, hogy van-e tehetsége valakinek az autósportban és érdemes-e vele foglalkoznia, vagy csupán csak hobby szinten érdekli a dolog…

Gerencsér Bernadett – Dynamic Rally Team S.E:

“Úgy gondolom hogy érdemes közzétenni hogy Magyarországon mennyi lehetőség van és számos autós szakág létezik. Kérdéseket majd lehet feltenni kommentben, és szívesen válaszolok.”

Turán Frigyest nem kell bemutatni senkinek, aki követi a hazai WRC autósportot.

Fotó: Youtube.com

Jövő héten készítünk vele egy élő videót, ahol el fogja mesélni, hogy Ő hogyan kezdte, mik voltak a buktatók, hogyan élte meg óriási sikereit. Reményeink szerint, mivel egy hiteles személytől fogják a fiatalok ezt hallani, sokan megfogadják a tanácsait.

 

Mivel cikksorozatot tervezünk a témában, hamarosan várható egy újabb cikk, amiben az autó építésről lesz szó…

UPDATE:

VIDEÓ: Turán Frigyessel beszélgettünk élőben

MEGOSZTOM:


CÉGEK FIGYELEM!
Elindítottuk a heti,
cikk-közi banner lehetőséget!
...Kérj ajánlatot itt...

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek