Hirdetés
Hírek
Álnevet adott meg az ittas sofőr- a vád most közokirat-hamisítás
Álnevet adott meg az ittas sofőr- a vád most közokirat-hamisítás
Hirdetés

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád vétsége miatt vádat emelt egy huszonnégy éves ballószögi férfi ellen, aki 2017. augusztus 30-án ittasan vezetett, majd a rendőri igazoltatáskor egy másik férfi adatait adta meg.

A vád szerint a huszonnégy éves vádlott 2017. augusztus 30-án, este, Kecskeméten közlekedett egy autóval, amikor a rendőrök megállították és igazoltatták. Az ittas férfi saját adatai helyett egyik ismerőse személyi adatait adta meg.

A rendőrök a vádlottat elő is állították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol megszondáztatták. A szonda ittasságot mutatott, de annak mértéke nem érte el a bűncselekményi határt, ezért a rendőrök az álnéven bemutatkozó vádlottat közigazgatási bírsággal sújtották.

A vádlott a bírságolásról készült jegyzőkönyvet ismerőse nevét használva írta alá, amivel ismerőse hamis vádolásán kívül abban is közreműködött, hogy a rendőrök lényeges tényt hamisan foglaljanak közokiratba.

A szabadlábon védekező vádlott beismerte a tettét, őt az ügyész hamis vád vétségén kívül közokirat-hamisítás bűntettével is vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/alneven-mutatkozott-be-az-ittas-sofor-vademeles-hamis-vad-miatt/ 
Borítóképünk csupán illusztráció: vecseshirek.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája