Hirdetés

Gondolkodtató
A veszélyt sokan jelentik WAZE-n, de a 112-őt sajnos nem hívják!
A veszélyt sokan jelentik WAZE-n, de a 112-őt sajnos nem hívják!
Hirdetés

Okostelefonok százezrein használjátok vezetés közben aktívan a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazását a WAZE-t, ami jó dolog!

Hasznos, hogy jelenthetitek benne például azt is, ha valami veszély van az úton, például egy defektes leszakadt kamiongumi, ami óriási balesetveszélyt jelent, de ilyen esetben a 112-es számon fontos ezt bejelenteni, hogy minél előbb elhárítsák a veszélyt a megfelelő szervek.

Egy példa a Facebookról, amit Krisztián írt egy nyilvános csoportba, fotókkal:

„Nagyon szép és jó hogy waze-n jelentitek a dolgokat, de már megint nem sikerült felhívni a 112-t. Ennél sokkal kevésbé fontos dolgokkal b*sztatják a diszpécsereket, de másfél kamion gumi egy 110-s autóúton kifejezetten olyasvalami amiért fel KELL hívni a kékeket. Az első jelentés waze-n fél órával ottjártam előtt jelent meg, SENKI nem hívta a kékeket. Márpedig nélkülük nem fogják leszedni az útról az abroncsot, és a másik maradványait..
A második képen láthatjátok az eredményt, a defektes kamion a guggolós csávóval, 1 sérült szgk, meg két másik teher és egy furgon, plusz azok akik elhajtottak az esetleges sérülés után. Ha ez sötétedésig ott maradt volna, csupa móka és kacagás lett volna..Mindenesetre felhívtam a diszpécsert és láss csodát nem harapta le a fejem, egyből küldte a szükséges embereket…
3. kép..a szokásos stop tábla ignorálás eredménye az 51.-es út majosházai kereszteződésében. -3 autó.
Pedig amennyi súlyos/halálos baleset volt már itt..”

A cikk 2. része:

Hatóságok együttműködése a WAZE-zel


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés