Hirdetés

Gondolkodtató
A tegnapi átverős videóra egy újabb történet érkezett
A tegnapi átverős videóra egy újabb történet érkezett
Hirdetés

Tegnap posztoltuk videós formában, hogy olvasónkat hogyan próbálták meg átverni kedden délután 13:30 körül, az M0 budafoki lehatójánál.

A videó alatt a YouTubeon többen írták, hogy ismerős nekik a szitu, ők is találkoztak konkrétan ezzel, a történetben elmondott autóssal.

Azt is írták sokan, hogy a történet nem újkeletű sajnos, talán egyes elemeit “újították” meg a csalók az évek során.

Tegnap kaptunk egy másik olvasónktól egy levelet, amiben leírta, hogy őt hogyan próbálták meg átverni, sajnos sikeresen:


” Sziasztok!

Most láttam a YouTube-on a trükkös átverős videót.

Minket egy másik verzióval vertek át, leírom, hátha másnak hasznos lehet.

Szóval mi Németországban élünk jelenleg, magyar rendszámos autónk van. Viszonylag gyakran járunk haza, értelemszerűen autópályán.

Hirdetés

Az egyik osztrák pihenőben történt, hogy amint megálltunk, a semmiből már az ajtóm mellett állt egy magyar nő. Ablak le, és meghallgattuk, ahogy előadja, hogy úgy jártak, hogy az autópályán elrepedt az üzemanyagcső, és pont be tudtak gurulni még a pihenőbe, és itt meg akkora szerencséjük volt, hogy az egyik kamionos már meg is csinálta nekik a dolgot, de kéne lóvé üzemanyagra, mert így nem érnek haza.

Meg is támogattuk őket 50 euróval, de “rendes” volt, mert felírta az elérhetőségünket is, hogy amint hazaérnek, utalja is a pénzt. Azóta is küldi.

Utána sokszor végig gondoltam, hogy hogyan lehettem ekkora balfék, de tényleg az van, amit a videóban is mondtok, hogy egyszerűen csak segíteni akar az ember, és külföldön talán ez hatványozottan igaz, amikor segíthetsz egy bajba jutott magyarnak.

Akkor és ott nem veszed az ordító jeleket, hogy hello, például hol van a gázolaj csík, vagy ugyan hozd már ide te az irataid, én is felírom, vagy ilyenek. Gondoltam szólok, hogy ilyen módszer is van.

Üdv, Laci. ”


Borítókép: illusztráció


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x