Hirdetés

Hírek
A szerződésben szereplő üzemanyagnak csak a 25%-át kapják meg egyes benzinkutak a jövő héten a MOL-tól
A szerződésben szereplő üzemanyagnak csak a 25%-át kapják meg egyes benzinkutak a jövő héten a MOL-tól
Hirdetés

Jóval kevesebb üzemanyagot tud szállítani a Mol a benzinkutaknak, mint amennyit a szerződésben korábban vállalt – közölte a szeretlekmagyarorszag.hu.  A portál birtokába jutott egy levél, melyben a társaság levélben tájékoztatta partnereit a változásról.

Ebben az áll, hogy:

az üzemanyagrendelés tervezhetősége és az országos ellátásbiztonság érdekében” a szeptember 19-ével kezdődő héten a szerződésekben előre megadott dízel és motorbenzin mennyiségének mindössze 25 százalékát tudják biztosítani.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Az ügyben a Telex is kérdéseket küldött a Molnak. A társaság válaszából kiderül, hogy üzemanyagból elég van Magyarországon, de hozzátették:

“a Mol a kieső import miatt jóval nagyobb ügyfélkört lát el, mint korábban: az ország üzemanyag-igényét több mint 80 százalékban mi fedezzük. A vállalat március eleje óta 258 új partnerrel, közöttük számos független benzinkúttal kötött nagykereskedelmi szerződést, amelyek azelőtt nem a Moltól szerezték be az üzemanyagot. Az aktuális 25 százalékos korlátozások csak ezekre az új partnerekre vonatkoznak, akikkel a kieső import miatt idén bővült az ügyfélkörünk”.

Hirdetés

A portál megkereste  Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökét is. Mint mondta,  „nagyon sok kérdést vett fel ez az eljárás. Versenysemleges piaci magatartás esetén a Molnak minden ügyfele felé és saját kúthálózata felé is így kellene eljárnia. Nagyon rossz helyzetbe kerül így a vidéki ellátás”.

Ahogyan arról mi is elsők között beszámoltunk, a szombat 13 órára meghirdetett kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy október elsején mégsem vezetik ki a benzinár stopot, azt első körben december 31-ig meghosszabbította a kormány.


KAPCSOLÓDÓ:

Rendkívüli bejelentés!! – Meghosszabbítja a kormány a benzinár stopot


Forrás: szeretlekmagyarrszag.hu / Telex.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x