Dashcam
A rendőrség bevállalta. Saját csatornáikon is publikáltak általunk közzétett felvételeket rendőrökről, akik szabályokat szegtek
A rendőrség bevállalta. Saját csatornáikon is publikáltak általunk közzétett felvételeket rendőrökről, akik szabályokat szegtek
Hirdetés

Több kérdés felmerül szerintünk ezzel kapcsolatban, mert

korábban erre soha nem volt példa nyilvánosan, ilyen szinten.

És ez most jó?

Igen. Egyértelműen az.

Ez egyértelmű kinyilatkoztatása annak, hogy a hatóság nem dugja homokba a fejét amiatt, mert időnként kiposztolunk olyan videókat, amin renitensen közlekedő rendőrök láthatóak.

Többször hangoztattuk, hogy egy,

a rendőrséget tisztelő országban szeretnénk élni, nem egy olyanban, ahol az emberek azt mondják: “Ja…, mert ő megteheti…legyen az rendőr, vagy kopasz, kigyúrt, tetovált luxusautóban ülő egyén. Viszont a tiszteletet ki kell érdemelni.

Nincs kivételezés! A legfrissebb, legnagyobb port kavaró esetre így reagált – gyakorlatilag a pubikálást követően azonnal – a rendőrség, akikkel egyébként a fedélzeti kamerák által rögzített szabálysértések / bűncselekmények miatt folyamatos kapcsolatban vagyunk.


KAPCSOLÓDÓ:

Fegyelmi eljárás indult a Hegyalja úton többszörösen szabálytalanul közlekedő rendőr ellen


A police.hun is megjelent, hogy még aznap a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a felvétel megismerését követően azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el, a szabálysértő rendőr ellen pedig fegyelmi eljárást indított.

Tudnotok kell, hogy ilyen esetben komolyabb szankciók várnak az adott hatósági személyre, mint egy hétköznapi sofőrre. Érdemes tehát nemcsak társadalmi okok miatt példát mutatniuk a rendőröknek.

Mivel a rendőrségbe vetett bizalom erősítése is oldalunk egyik alap célja, ezért nem szeretünk ilyen eseteket posztolni, viszont ezután is fogunk, hiszen ezekkel, a médiában nagy port kavaró esetekkel lehet elérni azt, hogy terjedjen az állományban a példamutató magatartás, ezáltal pedig növekedjen a rendőrségbe vetett bizalom.

A legfontosabb:

Ne általánosítsatok most se!

Ahogy a kerékpárosok között is vannak renitensen közlekedő figurák és van köztük rengeteg közlekedésre alkalmas, normális személy, úgy igaz ez a rendőrökre, kamionosokra, autósokra, stb.

Ennek az alábbi videónak – a rendőrség részéről történő publikálásának – remek üzenete van, ugyanúgy, ahogy a pofátlan(tan)ító sorozatnak is, ami remek eszköz arra, hogy lebontsa a “rendőrség csak sebességet tud mérni” régi sztereotípiát.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája