Hirdetés

Dashcam
A rendőr szerint ez nem büntetőfékezés volt. A kamerás autós kapta a bírságot
A rendőr szerint ez nem büntetőfékezés volt. A kamerás autós kapta a bírságot
Hirdetés

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette az esetet és írta meg nekünk az előzményeket, valamint azt, hogy az intézkedő rendőr hogyan járt el az ügyben. Szerintünk igencsak véleményes ez az eset, ezért olvasónk kérésére megosztjuk veletek.

A megelőzött autós 5.000 forintos bírságot kapott és ő lett kihozva teljes mértékben felelősnek. Az intézkedő rendőrnő tényállása szerint, ami így hangzott a videó alapján:

“ha az előző autó melléd ér, neked lassítanod kell és segítened a besorolást. A bírságos papíron egyébként nincs paragrafus, KRESZ szabály, amivel ez alá lenne támasztva.
Azóta beszéltem autópálya rendőrrel, motoros rendőrrel és alezredessel is, egyhangú vélemény szerint ez büntetőfékezés volt.

– írta meg olvasónk, aki hozzátette:

A teherautó előzésbe kezdett, amit szándékos károkozási szándékkal, lassítással és bevágással fejez be. Ennek előzménye egy 4 km-rel korábbi előzés, mely feltehetően sértette a teherautóst. Mikor utolért villogással és dudálással, követési távolság tartása nélkül jelezte nemtetszését. Az eset helyszíne, időpontja: “2022.07.23. 16:21, 82-es út, Veszprémvarsány vasútállomástól, a vasúti átjáró felé”

(az időbélyegző helytelen dátumot mutatott, ezért kitakartuk – szerk.)

A felelősséget a helyszínen a kamerás autó sofőrje ott és akkor elismerte, de mint megírta utólagosan panasszal fog élni és reméli, hogy a rendőrség újra megvizsgálja a felvételt.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x