Hírek
A portugál – francia Eb meccs miatt szerdán ismét lezárásokra készüljetek
A portugál – francia Eb meccs miatt szerdán ismét lezárásokra készüljetek
Hirdetés

Szerda este 21 órától Portugália–Franciaország csoportmérkőzést játszanak a budapesti társrendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon. A környéken már 17 órától lezárásokra kell számítani, ezért aki teheti, válasszon más útvonalat az úti célja eléréséhez – olvasható a BKK közleményében.

Szombat délután játszotta második Eb-csoportmérkőzését a magyar válogatott a Puskás Arénában. A BKK köszöni a fővárosban közlekedők megértését, amiért igyekeztek alkalmazkodni az emlékezetes meccs, valamint a szurkolói vonulás miatt megváltozott forgalmi helyzethez – és a folytatásban is kéri az érintettek türelmét.

A Puskás Aréna környezetében a portugál–francia mérkőzés miatt útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére.

Aki tudja, megint jó előre tervezze meg az utazását és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat.

A szerdai rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 17 órától várhatóan éjjel 1-ig közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük.

A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket.

Akinek lehetősége van rá, szerdán – ha nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna helyszínére megy – az utazása során kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat. Aki a mérkőzés előtt, illetve után Újpestre vagy Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie.

Hirdetés

A mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól gyalog közelíthető meg.

A Puskás Aréna környezetében várhatóan 17 órától lezárják a közúti forgalom elől

• a teljes Verseny utcát,

• a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,

• a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között,

• az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,

• a teljes Istvánmezei utat, valamint

• az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

 

A forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 17 órától számottevő változásokra kell számítani

• a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es, 133E autóbuszjáratok,

• a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,

• továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

Forrás: BKK

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés