Gondolkodtató
A „Köszönet” kampány záróakkordja: Fényüzenetek a “rendőrpalotán”
A „Köszönet” kampány záróakkordja: Fényüzenetek a “rendőrpalotán”
Hirdetés

A „Köszönet” kampány záróakkordjaként négy napon át sötétedéstől az ORFK budapesti központi épületén fényfestéssel üzen az autósoknak a rendőrség. Így szeretnék megköszönni az autósoknak, hogy 2020-ban jelentősen csökkent a balesetek száma.

Az ORFK-OBB a “Köszönet” kampány zárásaként a Rendőrségi Igazgatási Központ (Budapest, XIII. kerület Teve utca) homlokzatát fényfestéssel díszíti, amely január 26-tól szombat estig minden nap látható lesz délután 5 órától este 8 óráig. A fényfestésen az OBB plakátjai elevenednek meg animált formában.

Ezzel zárul az ORFK-OBB kampánya, amelyben megköszöni a közlekedőknek a pozitív hozzáállást és egyben felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonság és a társadalmi felelősség kapcsolatára. Ugyanis 1956 óta nem volt olyen alacsony a közlekedési halálesetek száma, mint 2020-ban. Az előzetes adatok alapján 2020 folyamán 17,3 százalékkal kevesebb baleset történt, mint az előző évben. A 13 745 balesetben 454 ember vesztette életét, amely 24,6 százalékos csökkenést jelent a 2019-ben regisztrált 602 halálesethez képest.

A kedvező baleseti adatok csak részben köszönhetők a koronavírus járvány miatti korlátozó intézkedéseknek.

A csökkenés, már az év elejétől tapasztalható volt, valamint a nyári forgalomélénkülés ellenére is megfigyelhető volt – korábbi cikkeinkben összevetetttük a baleseti számok csökkenését az üzemanyagfogyasztási statisztikával, a VÉDA-kapuk által mért áthaladási forgalommal, valamint a környező országok statisztikáival.

A szakértők szerint jelentősen hatott a közlekedőkre a megváltozott rendőri jelenlét az utakon.

A civil jellegű rendőrautókból történő rejtett ellenőrzések elindításával a közlekedők bárhol, bármikor számíthatnak szabálytalanság esetén rendőri fellépésre, amely a tapasztalatok és az adatok szerint jelentős visszatartó erő.

A fényfestés grafikáiról a fotók megtekinthetők a kreszvaltozas.hu képgalériájában.

Az eseményen mi is részt vettünk, ahol bejelentettük a ORFK-OBB-vel való együttműködésünket.

A bpiautosok.hu és az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság (kreszvaltozas.hu) célja nagyon nagy részben közös, ezért stratégiailag mostantól együttműködünk velük.

Ennek kapcsán első számú célkitűzésünk lesz a balesetek visszaszorítása a jövőben.

Továbbra is várjuk tőletek a – leginkább direkt szabályszegőkről készült, valamint tanulságos – fedélzeti kamerás felvételeket.

A rendőrséggel együttműködve, a média és a közösség erejével reméljük még hatékonyabban tudjuk pofátlan(tan)ítani azt, aki erre rászolgál.


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés