Hirdetés

Hírek
A jövőben eltiltanák a taxizástól a büntetett előéletűeket
A jövőben eltiltanák a taxizástól a büntetett előéletűeket
Hirdetés

Csak büntetlen előéletű emberek lehetnének taxisok a jövőben – áll egy frissen benyújtott törvénymódosító javaslatban. 

Mint azt az index.hu kiszúrta:

A Semjén Zsolt által benyújtott javaslat többek között a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012-es jogszabályt egészíti .

személygépkocsival végzett közúti személyszállítási szolgáltatás során használt jármű vezetője olyan személy lehet, aki büntetlen előéletű.

A javaslat 2 oldalon keresztül egyesével fel is sorolja a Btk.-s tételeket a kábítószer-terjesztéstől az emberrabláson át a terrorizmusig, és kiköti, hogy csak olyan személy taxizhat, akit nem ítéltek el, vagy a mentesítésre meghatározott időtartam már eltelt. Ez az időtartam bűntényenként, kiszabott büntetési időnként eltérő, a büntetéssel nagyjából arányos.

Hirdetés

Például ha valakit 1-5 év börtönre ítélnek szándékos bűncselekmény miatt, akkor a szabadulás utáni 5. évvel mentesül, felfüggesztett szabadságvesztés esetén viszont már a próbaidő lejártával megtörténik a mentesülés.

Az intézkedéstől várt eredmény, hogy a taxis szolgáltatások során csökkenjen az utasok kárára elkövetett jogsértések mennyisége, amely javítja a taxis szakma társadalmi megítélését és a szolgáltatás színvonalát – áll a javaslatban.

Borítóképünk illusztráció/Forrás: index.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x