Hirdetés

Gondolkodtató
A jogosítvány is drágul a kata miatt
A jogosítvány is drágul a kata miatt
Hirdetés

Mint azt tegnap mi is jeleztük, körülbelül 150-200 oktatóautó gyűlt össze pénteken a Hősök terén, hogy a nemrég elfogadott katatörvény ellen tiltakozzanak – adta hírül a Telex.hu.

A tüntetők legfőbb követelése az volt, hogy a taxisokhoz hasonlóan ők sem csak magánszemélyeknek adhassanak számlát. A lap beszámolója szerint délelőtt körülbelül 30 darab, „T” betűvel ellátott kocsi állt a Szépművészeti Múzeum előtt, majd ezután folyamatosan érkeztek az újabb tiltakozók.

Az ATV erről szóló cikke szerint körülbelül 4000 autósoktató van Magyarországon, háromnegyedük katásként autósiskolának számlázott eddig, szeptember elsejétől azonban erre nem lesz lehetőségük, csupán az átalányadózásra. Ezzel viszont négyszeresére emelkedne az adóterhük.

„Mindenki megkapta a 80-20 százalékos átalányadót. Mi azért, mert más tevékenység alá van besorolva a tevékenységünk, ugyanúgy autóval dolgozunk mint ők, ugyanolyan tevékenységünk van, mint nekik mégis a 40-60-os átalányadó határa alá esünk”

mondta az ATV-nek Köves Szilárd, a tüntetés szervezője, aki szerint ha ez így marad, akkor kénytelenek lesznek áthárítani a megnövekedett költségeiket, ami a jogosítvány árán is érződni fog, és 30 százalékkal emelkedhet a vezetői engedély ára.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x