Hirdetés

Hírek
A jobb első ülésről a csomagtartón keresztül zuhant ki
A jobb első ülésről a csomagtartón keresztül zuhant ki
Hirdetés

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a kábítószer hatása alatt álló sofőr egy előzési manővert követően autójával egy villanyoszlopnak ütközött.

Utasa a csomagtartón keresztül kizuhant a járműből és súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a budapesti férfi szervezetében hasis, marihuána, továbbá un. „kristály” fogyasztásából származó kábítószer volt, amikor 2021. május 4-én késő este járművével Szentkirály lakott területén kívül közlekedett.

A gyér forgalmú, sima, száraz felületű útszakaszon a bódult állapotban lévő sofőr egy előzési manőver befejezését követően úgy tért vissza a sávjába, hogy továbbsodródott az árokba, majd egy fának és egy villanyoszlopnak ütközött. A jobb első ülésen szállított utasa a megrongálódott csomagtartón keresztül az úttestre zuhant a járműből.

A baleset következtében eszméletét vesztő sértett több csigolyája eltört és a szemmozgató idege is károsodott, ami miatt maradandó sérülésként kettőslátása alakult ki.

A vádlott nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.
A baleset során a vádlott és az utasa nem használtak biztonsági övet.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, ami szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.
A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Hirdetés

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek.

Fotó: ugyeszseg.hu
Fotó: ugyeszseg.hu
Boritókép: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x