Gondolkodtató
A járdán parkolás megtiltása – Vitézy Dávid posztolt a témában
A járdán parkolás megtiltása – Vitézy Dávid posztolt a témában
Hirdetés

A volt közlekedési államtitkár Facebook posztjában üdvözölte, hogy Skóciában hétfőtől általános érvénnyel betiltják a járdán és gyaloglásra szolgáló közterületeken való parkolást.

Skócia négy év felkészülési idő után holnaptól lépteti hatályba az új szabályt:

Általános érvénnyel betiltják a járdán és gyaloglásra szolgáló közterületeken való parkolást. Hasonló tiltás ötven éve érvényben van Londonban, de országos hatállyal eddig sehol nem vezettek be ilyet az Egyesült Királyságban.

– közölte a posztban.

A szabálytalan járdán parkolás bírsága országosan egységesen 100 font lesz (kb. 44 ezer forint). Edinburghból jelentek meg a témában kutatási eredmények, ott a válaszadók 68 százaléka támogatta az intézkedést.

Budapesten is jócskán ismerős a probléma. Bár történtek kisebb előremutató lépések néhány helyszínen (pl. nemrég például belső-Józsefvárosban) a járdák korábbi teljes szélességének felszabadítására, a probléma városszerte ismert.

A járdán parkolás megszüntetésével biztosítható a megfelelő szélesség, hogy két sétáló ember elférjen egymás mellett, esetleg kerekesszékkel vagy egy nagyobb babakocsival is el lehessen férni – sajnos a város nagy része tele van mindezekre alkalmatlan, teleparkolt járdákkal mindmáig. – tette hozzá

Hirdetés

Borítóképünk illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés