Hirdetés

Dashcam
VIDEÓ: A járda-szigetek nem túl vonzó úti cél! Ők máshogy látják…
VIDEÓ: A járda-szigetek nem túl vonzó úti cél! Ők máshogy látják…
Hirdetés

Olvasóink fedélzeti kamerái rögzítették az alábbi felvételeket.

Mindkét eset kis híján oda vezetett, hogy nem csak a járda-szigeteket látogatták meg a sofőrök és utasaik, hanem még az azokat jelölő táblákat is majdnem kidöntötték.

Az első esetnél a 11. kerültben járunk: Várakoztunk a piros lámpánál, majd a zöldre váltásnál a balra kanyarodó sávból megjelent egy Daihatsu. Szerencsére sem a padkát sem a Toyotát nem érte el, de közel volt mindkettő . Mondanom sem kell, hogy nem a megengedett sebességgel közlekedett. – fűzte az esethez olvasónk.

A második eset a 15. kerületben még ennél is kalandosabbra sikerült: „Én a belső sávban haladtam, amikor a Pólus kereszteződésének magasságában, a jobb oldali forgalmi sávon egy fehér hibrid Hyundai Santa Fe érkezett mellém nagy sebességgel és

jobb oldalról beollózva hirtelen elém akart vágni. Azonban a manőver közben rájött, hogy az előtte haladó fehér Kia kombi és köztem nem elegendő a hely számára, így vészfékezéssel visszarántotta az autót a saját sávjába.

A video tanúsága szerint csupán centiken múlt, hogy nem találta el hátulról az előtte haladó Kia-t. A hirtelen kormánymozdulat miatt azonban pillanatokra elvesztette az uralmát az autója felett, így jobbra, majd balra sodródva felugratott a sávokat elválasztó terelő járdaszigetre, amelynek takarásában a levédett sávban egy negyedik autó, egy Ford Focus kombi a Pólus Center felől érkezve szabályosan megkezdte a besorolását a Szentmihályi útra. Szerencsére a Santa Fe vezetője visszanyerte uralmát a járműve felett, így nem történt komolyabb baj, legfeljebb talán a járdaszigeten álló haladási irányt jelző tábla és Hyundai oldala bánta a mutatványt. De legalább bátor sofőrünk a végén elnézést kért a durva manőveréért…” – fűzte az esethez a kamerás autó sofőrje.

Mindkét autó sofőrjének szívből kívánunk sokkal vonzóbb úti célokat és balesetmentes közlekedést!

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés