Hirdetés

Hírek
A hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrése érdekében akcióztak a rendőrök
A hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrése érdekében akcióztak a rendőrök
Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányságának egyenruhásai az óbudai polgárőrök és közterület-felügyelők támogatásával ellenőrizték a közlekedőket 2022. november 27-én 4 és 10 óra között. A hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére volt az elsődleges cél.

Az egyenruhások a kerület több pontján, valamint mozgó ellenőrzés során 614 gépjárművezetőnél alkalmaztak alkoholszondát. A szűrés során négy vezetőt fogtak el ittas vezetés miatt, másik négyet pedig mintavétel céljából állítottak elő.

A nyolc ittas vezető közül kettőnél kábítószergyanús anyagot is találtak, velük szemben kábítószer birtoklásának gyanúja miatt is eljárás indul. Két vezetővel szemben pedig azért indul büntetőeljárás, mert úgy vezettek, hogy korábban már eltiltották őket a járművezetéstől.

Hirdetés

Hét emberrel szemben az ittas vezetést és a biztonsági öv használatának elmulasztását szankcionálták közigazgatási bírsággal, két esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki a stop tábla figyelmen kívül hagyása miatt. Hasonló ellenőrzésekre a későbbiekben is lehet számítani a fővárosban.

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés