A hétvégén már nem csak a rakpartot, de az Andrássy út egy szakaszát is megnyitják a gyalogosok és kerékpárosok előtt

A hétvégén már nem csak a rakpartot, de az Andrássy út egy szakaszát is megnyitják a gyalogosok és kerékpárosok előtt

2021-04-23 Facebook
Hirdetés

Most szombaton és vasárnap (április 24-25) a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány- Andrássy út-József Attila utca szakaszt is megnyitják a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők és a gyalogosok előtt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll majd nyitva a mozogni vágyók előtt. Így már nem csak a pesti rakpart szokásos része, de a fent említett szakasz is zárva lesz az autós forgalom előtt a hétvégén.

BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására szeretné buzdítani a rendszeresen autóval közlekedőket.

Egyúttal arra szeretné ösztönözni őket, hogy használják a koronavírus-járvány idején is biztonságos közösségi közlekedést, vagy az autójuk helyett válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt az úti céljuk eléréséhez – áll a közleményben.

Hirdetés

A BKK a Fővárosi Önkormányzattal szorosan együttműködve igyekszik megteremteni annak a feltételét, hogy a közlekedők a legmegfelelőbb közlekedési eszközt választhassák. Az autót felváltó alternatív lehetőségeknek nemcsak társadalmi, hanem környezeti hasznuk is van: csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok- mondták.

Borítóképünk illusztráció! / Forrás: BKK


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés