Hirdetés

 
VIDEÓ: A hagyományos Pofátlan(tan)ítás sem ért véget. Alapvető szabályszegésekkel buktak le
VIDEÓ: A hagyományos Pofátlan(tan)ítás sem ért véget. Alapvető szabályszegésekkel buktak le
Hirdetés

Van a Civil Pofátlan(tan)ítás, ami a rendőrséggel közösen készített sorozatunk. Ezek olyan felvételekből készülnek, ahol civil autósok fedélzeti kamerás felvételei alapján indulnak rendőrségi eljárások.

Ezúttal nem ilyet publikált a rendőrség, hanem a civilnek látszó autókkal vadásztak a szabályokat be nem tartó közlekedőkre. Sajnos sikerrel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 8-án úgynevezett Pofátlan(tan)ítás-akciót tartottak a főváros területén, azaz rendőrségi jelleg nélküli gépkocsikból ellenőrizték a közlekedés résztvevőit. A rejtett megkülönböztető jelzést csak akkor kapcsolták fel, amikor kirívó szabálysértést észleltek.

A 8-tól 17 óráig szervezett ellenőrzés során elfogtak két járművezetőt, akiknél a bűncselekmény határát meghaladó mértékű ittasságot mutatott ki a mintavétel – nekik a vezetői jogosultságukat a helyszínen azonnal felfüggesztették.

Egy további ittas járművezetőt előállítottak, részére közigazgatási bírságot szabtak ki. A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Tilos jelzésen áthaladás miatt négyen, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tizennégyen kaptak közigazgatási bírságot. Engedély nélküli vezetés és forgalomból kivont járművel közlekedés miatt két-két szabálysértési eljárás indult, utóbbi esetekben a rendszámot és a forgalmi engedélyt is elvették a rendőrök.

Helyszíni bírságot összesen huszonkét esetben szabtak ki: négy záróvonal átlépés, kilenc vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, három STOP-tábla figyelmen kívül hagyása miatt, valamint egy-egy esetben különösen veszélyes helyen várakozás, buszsáv szabálytalan használata, gyermekbiztonsági rendszer hiánya, irányjelzés elmulasztása, kötelező felelősségbiztosítás hiánya és áruszállítás szabályainak megsértése miatt.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.​

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés