Hirdetés

Hírek
A GPS Miatt estek csapdába az ukrán kamionosok a 17. kerületben
A GPS Miatt estek csapdába az ukrán kamionosok a 17. kerületben
Hirdetés

Biztosan nem ért oda a következő lerakóhoz időben az az ukrán kamionos és váltótársa, akik a jelek szerint feltétel nélkül rábízták magukat járgányuk navigációs rendszerére – írja a Blikk.

A sofőr, hallgatva a GPS utasítására, lekanyarodott a főútról, így a főváros 17. kerületében elterülő Merzse-mocsárban kötött ki a több tíztonnás monstrummal.

Ám ahelyett, hogy kitolatott volna a szűk erdei út elejéről, körülbelül 6 kilométeren át követte azt, végül elakadt a kamionjával.

– A nyerges vontató szinte fél méter mélyen elsüllyedt a sáros talajban, közben az eső is folyamatosan esett – tudta meg a lap Erdős Norberttől, az MMM Trans Kft. tulajdonosától, aki a csapatával érkezett, hogy a szorult helyzetben lévő kamionost kiszabadítsa a sár fogságából. 

Hirdetés

A folyamatos esőzés szó szerint csapdába ejtette a két ukránt: a férfiak ugyanis két teljes napon át ültek a kamionban, mielőtt kimerészkedtek a megsüllyedt járgányból, majd segítséget kértek a mezőőröktől. 

– Először gyalogosan térképeztük fel a terepet, ami szinte teljesen járhatatlan volt. Csak ezután kezdtük meg a mentést egy 25 tonnás járművel: csörlő segítségével, méterről méterre haladva, három óra alatt tudtuk kivontatni a szerelvényt, ami közben meg is hibásodott – tette hozzá Erdős, aki azt is elárulta:

az ukrán sofőr a mentés végén előttük törte össze a GPS-ét idegességében.

Pausz Ferenc közlekedési szakértő szerint jó, ha van az autóban navigációs rendszer, de érdemes a józan eszünket is bevetni a használatakor. 

Fotó: MMM Trans Kft., Forrás: Blikk

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés