Hirdetés

Hírek
A gázra lépett, hogy gyorsan áthajtson a piroson – Egy kerékpáros meghalt, többen megsérültek
A gázra lépett, hogy gyorsan áthajtson a piroson – Egy kerékpáros meghalt, többen megsérültek
Hirdetés

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2019. április 29-én, Újszeged egyik forgalmas kereszteződésébe nagy sebességgel, és tilos jelzés ellenére behajtva összeütközött egy autóval, majd nekicsapódott egy biciklisnek. A kerékpáros életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott reggel fél 7-kor közlekedett a belváros felé. Az útelágazástól kb. 120 méterre még legfeljebb 55 km/h sebességgel hajtott, amikor a forgalmi lámpa piros jelzésre váltott. A nő azonban nem állt meg, hanem gyorsított.

A kereszteződésbe 85 km/h-s sebességgel úgy száguldott be, hogy addigra az útvonalára merőleges sávokon már megindult a forgalom.

A védett útvonalon neki balról, szabályosan közlekedő jármű sofőrjének reális esélye sem lett volna elkerülni a balesetet, így utasával együtt belehajtott a nő kocsijának hátuljába. A vádlott autója az ütközés, valamint annak nagy sebessége folytán megperdült, tovább sodródott, az oldalával nekiütközött egy kerékpárúton szabályosan haladó biciklisnek, végül a kereszteződés túloldalán, egy villanyoszlopról visszacsapódva állt meg.

Az ütközés következtében a kerékpáron ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vétlen jármű sofőrje és utasa könnyű sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek.

Hirdetés

A vádlott a közlekedése során megszegte azon a KRESZ szabályokat, miszerint a jelzőlámpa piros fényjelzése estén továbbhaladni tilos, és az útkereszteződés előtt meg kell állni, illetve lakott területen 50 km/h-s sebességnél nem szabad többel hajtani. Szabályszegései következtében szándékosan és közvetlenül veszélyeztette a közlekedésben részt vevő sértettek életét, illetve nekik a fenti sérüléseket okozta.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat, mely bűncselekmény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott beismerése esetére az ügyészség 7 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés valamint 8 év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés