SOS Mobilgumis
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


A fővárosi taxis blokád, talán még sosem látott képeken

A fővárosi taxis blokád, talán még sosem látott képeken

2019-07-22 Facebook bpiautosok.hu

Jogi társoldalunk friss cikkei

A Régi képek Budapestről nevű nyilvános Facebook csoportban osztották meg Gyöngyössy Péter fotóit, amik a taxisblokádról készültek és eddig nem valószínű, hogy túl sokan látták volna őket.

A 24.hu így emlékezett meg az eseményről, a képek láttán:

“1990 nem csak Európában, de a Közel-Keleten is komoly változásokat hozott:

augusztus 2-án az iraki diktátor, Szaddám Husszein elindította hadseregét Kuvait ellen, majd alig néhány nap alatt el is foglalta, elindítva a fél éven át tartó, az egész világra komoly hatással lévő Öböl-háborút. Kuvait csatatérré válása, illetve az iraki export kimaradása jókora robbanást okozott ugyanis az olaj világpiaci árában: az a duplájára nőtt, magával rántva a benzinárakat.

Fotó: Gyöngyössy Péter

A változás a legrosszabbkor érte az épp széthullott szocialista blokk országait, ahol az arab világban történtek hatásával párhuzamosan a szovjet energiaimport gyengélkedése, illetve a széthulló Szovjetunió gazdaságának összeomlása is jókora pofonokat adott a gazdaságnak.

Fotó: Gyöngyössy Péter

Magyarországnak az akadozó szállítás miatt csak három-négy napnyi olajtartaléka maradt, így október 25-én, csütörtökön az Antall-kormány

közel hetven százalékos benzináremelést jelentett be, 56 forintra feltornászva a literenkénti árat.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Fotó: Gyöngyössy Péter

Az egymással CB-rádión keresztül kommunikáló húszezer fővárosi taxis egy része, a maszek társaik, illetve számos fuvarozó ennek hatására lezárta a főváros hídjait, a következő napon pedig barikádokat állítottak Budapesten, illetve a főváros több nagyvárosában, tiltakozva a hirtelen nagymértékű emelés ellen. A barikádokon az SZDSZ politikusai beszéltek, a kormánykoalíció vezető pártjaként hatalmon lévő MDF pedig szimpátiatüntetést szervezett a döntés mellett.

Fotó: Gyöngyössy Péter

A magyar utakon a forgalom a hétvége kezdetére gyakorlatilag leállt, így az emberek számos településen nemes egyszerűséggel nem jutottak ételhez. Ausztria szombat délután üzemanyag szállítmányokat ajánlott fel, ezekre azonban nem volt szükség, hiszen egy szombati ígéret, majd visszatáncolás után vasárnap este kilenc órakor az Érdekegyeztető Tanács elfogadta az árak tizenkét forinttal való mérséklését.

Az ekkorra már több százezresre nőtt tömeg a következő órákban eltűnt az utakról, a forgalom pedig hétfő reggelre helyreállt.

Fotó: Gyöngyössy Péter

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Az eseményekről számtalan híres fotó készült, a leginkább életszagú képeket azonban számos esethez hasonlóan most is a sokszor meglepően tehetséges amatőr fotósok – taxis és fuvaros családapák és szimpatizánsok – készítették.

Fotó: Gyöngyössy Péter

A képek sokszor az előhívásig sem jutottak el, így a közel harminc évvel ezelőtt történtek sokszor csak a szekrény mélyén eldugott tekercseken élték túl a szokásos éves lomtalanításokat.” – írja a 24.hu

Borítókép: Gyöngyössy Péter

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet100% FIGYELEM! Koncentrálj a Vezetésre!

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Társ-oldalaink

e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek