Hirdetés

 
A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség, Megdöbbentő adatok születtek
A biztonsági öv használatát ellenőrizte a rendőrség, Megdöbbentő adatok születtek
Hirdetés

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai polgárőrökkel közösen preventív jelleggel ellenőrizték a közlekedők körében a biztonsági öv használatát 2018. január 26-án- írja a police.hu

A nyírbátori rendőrök felmérésének eredményei szerint a közlekedőknek csak a 66 %-a használta menet közben a biztonsági övet.

A kapitányság illetékességi területén található fő közlekedési útvonalak lakott területen kívüli szakaszain végzett felmérés eredményei szerint 2280 esetből mindössze 1506 esetben (66 %) használták a közlekedők menet közben a biztonsági övet.

Voltak olyan útszakaszok, ahol mindössze a közlekedők 41 %-a kötötte be magát, pedig a jogszabályi kötelezettségen túl tény, hogy amennyiben valaki használja a biztonsági övet, egy esetleges közlekedési baleset bekövetkezésekor kisebb súlyú sérülést szenvedhet el, mintha a passzív biztonsági eszköz használata nélkül közlekedett volna. A biztonsági öv akár életet is menthet!

A felmérés eredményeire tekintettel a közlekedők a jövőben intenzívebb rendőri ellenőrzésekre számíthatnak a megye közútjain!

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/felmertek-a-kozlekedok-koreben-a#

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés