Hírek
Újabb kerületek lépnének a sok parkolási engedély kérelem miatt! Egységes éves díjat vezetnének be
Újabb kerületek lépnének a sok parkolási engedély kérelem miatt! Egységes éves díjat vezetnének be
Hirdetés

Tegnap Erzsébetvárosban tették közzé, hogy hamarosan szavaznak a lakossági parkolási kedvezmények észszerűsítéséről, ma Ferencvárosban is megjelent az erről szóló előterjesztés, valamint a XIII. kerület is jelezte, hogy a parkolási kedvezmények felülvizsgálatára készül.

Nincs többé ingyen a közterület elfoglalása!

A XIII. kerület is felismerte, hogy a közterület érték, és nem szabad ingyen osztogatni – főleg azokon a belvárosias területeken, ahol a rendelkezésre álló hely sokszorosát osztották ki ingyenes parkolóként.

A problémát az Önkormányzat saját mérései is alátámasztják: Újlipótvárosban azonban ezek az arányok kiemelkedően rosszak, a Dráva utca – Váci út – Szent István körút – Duna által behatárolt városrészben 6.503 közterületi parkolóhely található, míg ugyanerre a területre 2020-ban 9.960 darab, 2021-ben pedig 8.300 darab ingyenes várakozási engedélyt adtak ki, vagyis az összes rendelkezésre álló hely közel 130%-ának megfelelő számút még 2021-ben, a második autóra vonatkozó kedvezmények csökkentését követően is.

– írja az ajardaagyalogosoke.hu oldal.

Hirdetés

A bejelentett új rendszer a következőképpen árazza majd a lakossági parkolást:

A lakásonkénti első autóra évi 30.000 forint az ‘A’ zónában, évi 22.500 forint a ‘B’ zónában, évi 15.000 forint a ‘C’ zónában.

A második autóra igényelt parkolási engedély díja nem változik a jelenlegihez képest, marad a az óránkénti várakozási díj kétszázszorosa.

A 2024. december 1. után használatbavételi engedélyt kapott ingatlanokhoz, mivel ezekhez előírás szerint kötelezően tartozik lakásonként legalább 1 saját kocsibeálló telken belül, az ‘A’ zónában évi 120.000 forint, a ‘B’ zónában évi 90.000 forint, a ‘C’ zónában évi 60.000 forint lesz az engedély ára.

A fizetendő díjakból 50%-os kedvezményt kapnak majd a nagycsaládosok és nyugdíjasok, és 100%-os kedvezményt a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos személy felügyeletét ellátók. – közölte a portál.

Borítóképünk illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés