Hirdetés

Hírek
Még a KRESZ-t is módosítani kellett az árvíz miatt
Még a KRESZ-t is módosítani kellett az árvíz miatt
Hirdetés

A kormány friss, csütörtökön hatályba lépő rendelete szerint a kijelölt szervezetek azon gépjárművei, amelyek részt vesznek az árvízi védekezésben, az árhullám levonulásáig szabadon használhatják a buszsávokat. – szúrta ki az Index.

Szerda este megjelent a Magyar Közlönyben a kormány legfrissebb rendelete, amely szerint az árvíz idején a kijelölt szervezetek azon gépjárművei, amelyek részt vesznek az árvízi védekezésben, az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használati feltételeiről szóló kormányhatározatban foglaltak szerint közlekedhetnek. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet a kihirdetését követő napon, tehát csütörtökön lép hatályba.

Hirdetés

A határozat „A 2024. őszi levonuló árhullám által előidézett veszély, katasztrófaveszély vagy katasztrófahelyzet elhárítását végző szervezetek járművei számára az autóbusz forgalmi sáv ideiglenes használatáról” címet viseli.

Ebben a kormány felhívta Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy gondoskodjon az árvíz ideje alatt „a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet 36. § (8) bekezdés b) pont bh)” alpontja alapján

az autóbusz forgalmi sáv használatára jogosult, az elhárításban részt vevő szervezetek kijelöléséről és részükre az 1. melléklet szerinti megjelölésre szolgáló jelzés kiadásáról.

Tehát az alábbi jelzéssel ellátott járművek szabadon használhatják a buszsávokat az árhullám levonulásáig:

Fotó: Magyar Közlöny

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés