Hirdetés

Gondolkodtató
Alakul ez: már a Suzuki is elektromos autókat gyártana
Alakul ez: már a Suzuki is elektromos autókat gyártana
Hirdetés

A Suzuki ügyeit jól ismerő forrás szerint a japán cég a Toyota és a Mazda mellé társulna be a fejlesztésekkel.

Az elmúlt hét egyik legizgalmasabb autóipiari híre volt, hogy a két nagy japán autógyártó cég, a Toyota és a Mazda (a Densóval egyetemben) szövetségre lépett, hogy közösen fejlesszenek elektromos autókat. Úgy tűnik, az üzlet még egy félnek, a Suzukinak is megtetszett.

Paultan a Kyodo News beszámolójára hivatkozva azt írja, a Suzuki belső ügyeit jól ismerő forrás szerint a cég komolyan gondolkodik azon, hogy csatlakozzon a nemrég megalakult szövetséghez. Nem vétlenül: a Suzuki elsősorban a kis autók gyártásában erős, ráadásul egyre nő az indiai piacból való részesedése. A jövő technológiáinak fejlesztésében azonban nem áll túl jól, így szüksége lehet egy erős partneri támogatásra – ezt jelentené a Toyota, a Mazda és a Denso.

A Toyota és a Suzuki egyébként már elkezdték kerülgetni egymást: februárban már elkezdtek tárgyalni egy gazdasági együttműködésről, amely a biztonsági és információs technológiát, valamint a környezetvédelmet érintette. Könnyen lehet, hogy ez egy jövőbeni megállapodás előfutára volt.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171002_suzuki_elektromos_auto

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés