Hirdetés

Dashcam
„Hősként” érvényesítette a neki járó elsőbbséget! Óriási szerencséje volt
„Hősként” érvényesítette a neki járó elsőbbséget! Óriási szerencséje volt
Hirdetés

Érdekes felvételt kaptunk egy olvasónktól. Egyszerűen nem tudtunk elmenni mellette!

A következőket fűzte hozzá az esethez:

„Ő a Tisztelt Ismeretlen „Hős”! (remélem magára ismer és levonja a következtetést a cselekményéről és annak lehetséges következményeiről.)

A videó első 2 másodpercében a járdán békésen sétáló családot láthatunk, akikről még nem tudni, hogy tovább haladnak egyenesen, avagy a zebrán átkelnek. A harmadik másodpercben a „Hős” családfő úgy gondolta érvényesíti a neki járó elsőbbséget a zebrán és a sétát sietős léptekké váltva egy hírtelen kilencven fokos irányváltoztatással elé lép az általam vezetett gépjárműnek.

A negyedik másodpercben már a „Hős” lába érintette a zebrát, ami engem vészfékezésre késztetett.

Szerencsére meg tudtam állni, igaz a zebra felénél, de még időben.

Csak két apró de annál nagyobb szerencse: 1. nem jött mögöttem senki, így nem jöttek belém. 2. rutinos járművezetőként meg tudtam állni, abban az egy másodpercben, így nem lett baja senkinek.

A Tisztelt „Hős” belegondolt, ha most nem velem, hanem egy rutintalanabb gépjármű vezetővel teszi ezt meg, akkor a családja szeme láttára gázolják el!?

Értem én, hogy a gyalogosnak van elsőbbsége, de kötelezettsége is, hogy mielőtt megkezdi az úttesten történő áthaladást, meg kell győződnie, hogy biztonságosan teheti ezt meg, kerülve a hirtelen avagy megtévesztő mozgást.”

Hirdetés

„Nincs harag bennem, de az önelégült vigyorát egy darabig nem felejtem el. Vajon akkor is így vigyorgott volna, ha a másfél tonnás jármű nem Ön előtt, hanem Önön áll meg?” – teszi fel a kérdést olvasónk


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés