Hirdetés

Hírek
Videón, ahogy egy férfi több flakon sütőolajjal tankolja meg az autóját egy bevásárlóközpontnál
Videón, ahogy egy férfi több flakon sütőolajjal tankolja meg az autóját egy bevásárlóközpontnál
Hirdetés

A legtöbb országban egyre csak emelkedő üzemanyagárak folyamatos növekedése nyilvánvalóan senki pénztárcájának nem esett jól.

A VESA Channel által közzétett felvételen látható férfi is valószínűleg úgy gondolta, hogy vele bizony nem fognak kibabrálni, ő nem fizet egy rakat pénzt üzemanyagért, helyette választott egy olcsóbb megoldást. Legalábbis egy rövid ideig olcsóbb megoldást, ugyanis tettével minden bizonnyal komoly kárt is okozott az autójában – szúrta ki az alapjárat az esetet.

A férfi jópár flakon olcsó sütőolajat vásárolt, majd az összesnek lecsavarta a tetejét és szép sorban betöltötte azt az autójába.

Az ötlet elsőre talán jónak tűnhet, hiszen jópár legenda kering a neten arról, hogy egyes autók – legikább régi dízelek –  képesek közlekedni sütőolajjal is, ám a képlet a valóságban nem ilyen egyszerű. A szakértők figyelmeztetnek, hogy a motorra nézve kifejezetten veszélyes ötlet sütőolajat, amolyan „biodízelként” tankolni rendes üzemanyag helyett.

A videó alatt kommentelők felhívták rá a figyelmet, hogy a sütőolaj túl sűrű, ami valószínűleg tönkre fogja tenni az üzemanyagpumpát. Ráadásul ahhoz, hogy a növényi olaj használható legyen üzemanyagként, egy külön fűtőberendezésre lenne szükség az üzemanyagrendszeren belül, másrészt az olajban lévő glicerin idővel eltömíti az üzemanyagrendszert, és kioltja a motor kenésére használt olaj hatását is – írták.

Hirdetés

Forrás:VESA Channelalapjárat.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés