Hirdetés

Hírek
A 417 km/h már sok volt – Vizsgálatot indított a rendőrség a német autópályán száguldó milliárdos videója miatt
A 417 km/h már sok volt – Vizsgálatot indított a rendőrség a német autópályán száguldó milliárdos videója miatt
Hirdetés

A cseh milliárdos Radim Passer Wittenberg közelében lépett oda Bugatti Chironjának, amit videóra is vett. A férfi 417 km/órával száguldott az autópálya olyan szakaszán, ahol nincs sebességkorlátozás, tehát lényegében gyorshajtásával nem szegett szabályt, legalábbis ő így gondolta.

Tettével azonban a német kormány nem értett egyet és ennek egy közleményben korábban hangot is adtak. Most pedig úgy tűnik a rendőrségnek is túl sok volt ez a száguldás.

-közölte a BBC.

Az ugyan nincs meghatározva, hogy milyen maximális sebességgel lehet közlekedni az említett szakaszon, de a szabály leegyszerűsítve úgy szól, hogy másokra veszélyes módon tilos közlekedni, és a sebességet is ennek megfelelően kell megválasztani.

Úgy tűnik ez alapján a német rendőrségnek a 417 km/h-s sebesség már nem számít megfelelőnek.

Hirdetés

A videó feltöltője egyébként elmondta, hogy a felvételt szinte teljesen üres úton vették fel egy vasárnapi napon a hajnali órákban és még egy „teszt kört” is mentek az adott szakaszon mielőtt odaléptek a Bugattinak. A milliárdos állítja, hogy nem követett el szabálysértést, a teljes útszakaszt jól belátta, uralta az autót, a biztonságra pedig kifejezetten ügyelt.

Amennyiben a cseh vállalkozót vétkesnek ítélik meg, valószínűleg pénzbírságot fognak kiszabni, de tettéért egyébként akár 2 év szabadságvesztés is járhat.

 


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

Videó: 417km/órával száguldott az autópályán Bugattijával a milliárdos


Forrás: BBC

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés