Hirdetés

Gondolkodtató
Nem lehet kevesebb parkolóhely. Két millióra is büntethetik a teherautóra rakott bisztróterasz tulajdonosait
Nem lehet kevesebb parkolóhely. Két millióra is büntethetik a teherautóra rakott bisztróterasz tulajdonosait
Hirdetés

Az önkormányzat a hvg.hu-nak azt mondta, hogy azért nem adnak több helyet a teraszok számára, mert így aránytalanul csökkenne a parkolóhelyek száma.

Egy kocsi platóján alakítottak ki teraszt a Szabad Bisztró tulajdonosai, emiatt figyelmeztető határozatot kaptak az Erzsébetvárosi Önkormányzattól, amelyben a kerületvezetés felszólította az üzemeltetőket, hogy szüntessék meg a jogellenes állapotot és szállítsák el a teherautót – közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a következő lépés akár 2 millió forintos közigazgatási bírság is lehet.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a tulajdonosok keresetet nyújtottak be a figyelmeztető határozat ellen, és azonnali jogvédelmet kértek, illetve megfogalmaztak egy petíciót is.

Hirdetés

Erzsébetváros vezetése, ahogy ezt már korábban többször elmondtuk, elsősorban az itt élők érdekeit tartja szem előtt. Ezért született meg az a döntés, aminek értelmében a kerületben nem adunk át parkolóhelyeket teraszok számára; tekintettel arra, hogyha minden ilyen kérésnek engedünk, azzal aránytalanul nagymértékben csökkentenénk a parkolóhelyek számát. Erről tájékoztattuk a hozzánk forduló vállalkozásokat.

Ugyanakkor továbbra is azon vagyunk, hogy párbeszédet folytassunk és segítsünk. A kerület vezetése egyedülálló módon hozta létre a Belső-Erzsébetvárosi Munkacsoportot, ahol lakók, civilek, vendéglátósok és az önkormányzat illetékesei egy asztalnál ülve vitatták meg a negyed problémáit. Ez a fórum arra is lehetőséget teremtett, hogy érdemi segítséget nyújtson azoknak, akik valóban a párbeszédben és a problémamegoldásban érdekeltek” – írta az önkormányzat a hvg.hu-nak.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés