Hirdetés

Gondolkodtató
Az Autóklub is nekiment Karácsony sebességhatár-csökkentő tervezetének
Az Autóklub is nekiment Karácsony sebességhatár-csökkentő tervezetének
Hirdetés

Levélben tiltakoznak a tervezett intézkedés ellen és hiányolják a szakmai egyeztetést.

A baleseti statisztika bemutatását hiányoljuk, vitatjuk létezését arra nézve, hogy az ún. abszolút sebességtúllépés domináns szerepet játszott volna az elmúlt években prekoncepciózus előterjesztésben érintett útvonalakon, ellenkezőleg kellő indokunk van annak feltételezésére, hogy forgalomtechnikában jártas szakembereknek a megelőző időszak baleseti adatainak elemzése nyomán kialakult szakmai véleménye áll a hátterében azoknak a döntéseknek, amely az általános lakott területi sebességkorlátozáshoz képest egy-egy útszakaszra ajánlanak magasabb vagy éppen alacsonyabb megengedett mértéket.

Környezetvédelmi szempontból is kontraindikált az általunk kifogásolt módosítás, hiszen ugyanannak az útnak a megtétele alacsonyabb sebesség mellett több idővel, ezáltal több károsanyag kibocsátással fog együtt járni, amit nem kompenzál az egyes járműveknél esetleg ennek révén mutatkozó egy időegységre eső valamivel alacsonyabb fajlagos károsanyag kibocsátás.

A belterületi vagy a belterülethez közeli főútvonalak zsúfoltsága is tovább fog nőni, hiszen egyrészt a külső körutakról áttereli a forgalmat (ha azokon sem érhető el gyorsabb haladás), másrészt a mellékútvonalakról is áttereli a forgalmat ugyancsak a belső főútvonalakra.

Hirdetés

Tisztelettel kérjük T. Főpolgármester Urat, vegye figyelembe, hogy a megfelelő infrastruktúra és a közösségi közlekedés kialakításának hiányában

az autós közlekedés jelentős visszaszorítása súlyos gazdasági és közérzeti hatásokkal járhat.

A felnőtt lakosság egy jelentős hányada nem ültethető kerékpárra, vagy az agglomerációból közlekedik és a munkájához vagy munkába járásra használja gépjárművét és a BKK nem felkészült egy ugrásszerű igénybevétel növekedésre.” írja honlapján a Magyar Autóklub.

Ahol tudunk mi is megszólaltunk és megszólalunk a témában.
Holnap reggel 7-kor a KarcFM 105,9 élő műsorában is elmondjuk aggályainkat.


KAPCSOLÓDÓ:

RIPORT: „Nem értünk egyet azzal, hogy a sebességhatárokat csökkentsék” – Bp-i Autósok Közössége

RIPORT: Dühösek az autósok Karácsony Gergely sebességkorlátozó javaslata miatt – Bp-i Autósok Közössége



MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés