Hirdetés

Egy új korszak kezdete: a Ferrari után a Lamborghini is a villanymotorra voksol
Hirdetés

Nincs mese, a kőkemény sportkocsikat gyártó olaszok is egyre inkább az elektronokra fókuszálnak.

A Ferrari első embere a múlt héten beszélt arról, hogy az olasz vállalat a közeljövőben ki fog jönni egy elektromos szupersportautóval. Most pedig arról szólnak a híradások, hogy a Lamborghini is villanymotort fog szerelni érkezőben lévő új csúcsmodelljébe.

A Lamborghini nem éppen tegnap, hanem még 2011 elején leplezte le aktuális high-end sportkocsiját, az Aventadort, melynek utódja minden valószínűség szerint 2020 magasságában fog bemutatkozni. Maurizio Reggiani, a vállalat kutatási és fejlesztési részlegének az igazgatója most azt nyilatkozta, hogy az Aventador utódja kapcsán a Lamborghininek el kell döntenie, hogy mi legyen a villanymotorok jövője a szupersportkocsikban.

Reggiani szerint a legnagyobb kihívást az elektromos hajtáslánc által képviselt extra tömeg jelenti, illetve az, hogy az elektromotoros új Lambónak is igazi szupersportkocsinak kell maradnia. Egészen biztos, hogy az Aventador aktív aerodinamikai megoldásokat használó utódja nem villanyautó lesz, hanem egy a Ferrari LaFerrarihoz hasonló fejlett hibrid, melynek fő erőforrása egy változatlanul V12-es erőforrás lesz.

A korábbi pletykák arról szóltak, hogy az új csúcs Lamborghiniben egy 800 lóerős 7 literes V12-es szívómotor kap helyet, más források pedig egy két darab villanymotorral kiegészített V8-as motorról, illetve 1 000 lóerős összteljesítményről tettek említést.

© Lamborghini
Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180122_egy_uj_korszak_kezdete_a_ferrari_utan_a_lamborghini_is_a_villanymotorra_voksol

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés