Hirdetés

Hírek
Hogyan vezet autót egy sziámi ikerpár? És melyiküket bünteti a rendőr?
Hogyan vezet autót egy sziámi ikerpár? És melyiküket bünteti a rendőr?
Hirdetés

Egészen különleges munkamegosztás zajlik a volán mögött, és ez a lány testvérpár egészen kiválóan vezet.

Abby Hensel és Brittany Hensel 1990. március 7-én születtek az Egyesült Államokban, egy törzzsel és két fejjel rendelkező sziámi ikerpárként. Nagyon ritka az ilyen összenövési rendellenesség, statisztikák szerint csak minden negyvenezredik ikerszülésnél fordul elő hasonló. Az így születetteknek pedig alig 1 százaléka éli csak meg az első születésnapját, viszont Abby és Hensel szinte csodával határos módon idén már a 27. születésnapjukat ünnepelték.

A gyemekkorukban a Life magazin címlapjára került hölgyek egy testben négy tüdőlebennyel, két szívvel, két gyomorral, de egy májjal, egy bélrendszerrel és egy ivarszerv-rendszerrel rendelkeznek. A két eltérő személyiséggel rendelkező sziámi ikerpár mondhatni teljes életet él, a futás, úszás, motorozás és autóvezetés sem jelent akadályt számukra.

Ezen a korábbi videón (10:42-től) a testvérek éppen az utolsó vezetési oktatásukon vesznek részt:

Az egyetemi diplomával rendelkező Hensel ikreknek külön-külön kellett vizsgázniuk autóvezetésből, az írásbeli tesztjük másodszorra sikerült. „Úgy gondolom, jó sofőrök vagyunk. Amikor vezetünk, Abby kezeli a gázt és a féket, közösen kormányozunk és én indexelek” – mondta Brittany, aki elmondta, hogy az összehangolt tevékenységek nem okoznak gondot számukra, hiszen születésüktől fogva egymásra vannak utalva.

„Nem tudom mi történne, ha egy rendőr gyorshajtáson kapná őket.” – mondta Patty, az ikrek édesanyja. „Mindketten büntetést kapnának, vagy csak Abby, mert ő kezeli a gázpedált?”

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171217_hogyan_vezet_autot_egy_sziami_ikerpar_es_melyikuket_bunteti_a_rendor

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés