Hirdetés

Hírek
Decembertől megszűnik az idei megyei e-matrica értékesítés
Decembertől megszűnik az idei megyei e-matrica értékesítés
Hirdetés

Azokat már csak a a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, saját értékesítési pontjain (Rajka, Hegyeshalom) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. értékesítési felületein lehet megvásárolni. – írja a napi.hu

A döntés érhető, hiszen decemberben már nem igazán éri meg ezt a jogosultságot megvenni, azoknak érheti meg, akik decemberben és januárban szeretnék rendszeresen használni egy-egy megye fizetős úthálózatát. Bár már ekkor is érdemes elgondolkodni egy havi és egy jövő évi megyei matricán.

Az éves matricák értékesítése már októberben leállt.

Indul az elővétel

A másik változás, hogy szintén december 1-től egy hónappal az érvényességi idő kezdete előtt beszerezhetők a 2018-as országos éves és megyei e-matricák.

Ez már a második év, hogy ez a lehetőség adott az autósok számára, tavaly  december 8-tól lehetett elővételben vásárolni. Akkor év végéig 76 ezer úthasználati jogosultság kelt el tavaly közel 1,1 milliárd forint értékben.

Fontos, hogy ezek a matricák 2018. január 1-től 2019. január 31-ig érvényesek, tehát ha valaki decemberben ráhajt egy ilyen matricával a fizetős utakra, akkor megy a büntetés.

Jövőre a díjak nem változik, viszont lesz két új fizetős út.

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés