Hírek
9 rendőr üldözte a 170-nel száguldó autóst Zágrábban – VIDEÓ – Alaposan meglepte a rendőröket, amikor elkapták
9 rendőr üldözte a 170-nel száguldó autóst Zágrábban – VIDEÓ – Alaposan meglepte a rendőröket, amikor elkapták
Hirdetés

Kilenc járőrkocsi üldözte a Zágráb belvárosán végigszáguldó Mercedest, de vezetőjét nekik még lassításra sem sikerült bírniuk. Egy útszéli oszlop sietett a rendőrök segítségére, amely végül megálljt parancsolt a fehér luxuskocsinak. A hatóság emberei alaposan meglepődtek, amikor azonosították a sofőrt. – szúrta ki az Index.

Már az is sokkolta őket, amikor bemérték, hogy a Merci időnként 170-re gyorsult fel a nem túl széles belvárosi utcákon.

„Kilenc rendőrkocsi üldözte” – mondta az éjféli repesztés egyik szemtanúja. Harsányan szóltak a szirénák, és a villogók kék fénye terítette be az aszfaltot. Filmbe illő jelenet volt.

A Mercedes több autót elsodort, egy építkezési állványzatot ledöntött. Még akkor sem lassított, amikor egy piros lámpánál feltorlódott járművek állták az útját. Ehelyett átvágott a szemközti sávba, amelyben vesztére egy terepjáró haladt vele szemben. A rendőrök nehezen állták az iramot.

A Mercedes szinte fékezés nélkül csapódott a terepjáró hátsó bal felébe, aztán egy, a zöldre váró autónak ütközve megpördült, és csak akkor állt meg végképp, amikor belegyűrődött, majd elakadt az előkelő Esplanade szálló előtt felállított oszlopban – részletezte a horvát Index.

Hirdetés

A kiparancsolt vezető nehezen boldogult a beszorult ajtóval. Végül kiszállt, és a rendőrök könyörtelenül a koszos úttestre kényszerítették annak ellenére, hogy hófehér nadrágja és felsője tökéletes összhangban állt a Mercedes törtfehér színével. A hosszú, fekete hajú sofőr a bilincset sem úszta meg. Egyedül volt a kocsiban, nem volt útitársa
– erősítette meg a szemtanú.

Néhány szemfüles járókelő fotókat készített az autóról és vezetőjéről, a képek a horvát RTL portálján tekinthetők meg.

A csupán 12 éves, kiskorú sofőr hidegvérűen azzal próbált meg védekezni, hogy rendőr szeretne lenni, bár tisztában van azzal, hogy közelgő születésnapját alig három hét múlva a rácsok mögött tölti.

A mostani gyorshajtó kislány ellen korára való tekintettel nem indítható eljárás. Édesanyja – egyben a Merci tulajdonosa – azonban nem ússza meg egykönnyen. A közlekedési balesettel kapcsolatban, amelyben egy gyermek érintett, szabálysértési eljárás indult egy 32 éves családtag ellen – tudatta a zágrábi rendőrség.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés