Hírek
75 km/h-val rollerezett az autók között az M5-ös bevezetőn
75 km/h-val rollerezett az autók között az M5-ös bevezetőn
Hirdetés

75 kilométer/óra sebességgel száguldozott egy rolleres az M5-ös autópálya bevezető szakaszán nemrégiben.

A férfi ráadásul nem viselt semmilyen védőfelszerelést, bukósisakot sem. Egy vezetéstechnikai szakértő azt mondta, egy kisebb bukkanó is hatalmas balesetet okozhatott volna.

Néhány hete éppen így történt tragédia: egy rolleres férfi egy kátyú miatt elesett, beverte a fejét és meghalt.

Bukósisak és védőfelszerelés nélkül száguldozott egy rolleres férfi az M5 bevezető szakaszán. A hajmeresztő jelenetet egy sofőr videózta le, aki azt írta a posztja mellé, hogy körülbelül 75 kilométeres sebességgel ment az elektromos rolleres. A felvételeken jól látszik, a vakmerő férfi az autóktól pár centire haladt el. Egy szakértő szerint akár tragédia is történhetett volna.

Ugye alapvetően védőfelszerelés nélkül ilyen sebességgel közlekedni ez önmagában a 19-re laphúzás, ilyen sebességnél bármilyen kisebb megingás az egy nagy eséssel végződik. És hát a fej és a törzsnek mindenféle sérülése az ilyenkor hatványozott
– mondta a Tényeknek Kőrös András Vezetéstechnikai szakértő.

Hirdetés

Jelenleg még nincsenek pontos szabályok a rollerekre, de az új KRESZ, ami várhatóan jövő tavaszra készül el, rendezi ezt a problémát.

Nem teljesen körbejárt még jogilag az elektromos rollereknek a helyzete, de azért már elég sok mindenhez lehet tartani magunkat. Az egyik például, hogy ez a sebesség, amivel ez az elektromos roller halad, az 25 kilométer feletti, és a jelenlegi állásfoglalás alapján ez már segédmotornak minősül. Ebből fakadóan kellene rá jogosítvány, kellene a bukósisak, meg a biztosítás

– tette hozzá a szakértő.

Volt már ehhez hasonló eset, ami viszont tragédiával végződött. Néhány hete egy férfi meghalt, amikor a rollere valamiben elakadt. Nagy sebességgel ment, egy bukkanó dobhatta meg. Fejjel előre esett, több métert csúszott a betonon. Úgy tudjuk, ő sem viselt védőfelszerelést.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés